Danemarca: Occidentul ar putea lua până în vară o decizie privind furnizarea de avioane pentru Ucraina

1
41

Ministrul danez al Apărării a declarat marți că se așteaptă ca țările occidentale să decidă „înainte de vară” dacă vor da Ucrainei avioane de luptă, în condițiile în care au început livrările de MiG-29 poloneze și slovace, relatează AFP.

Discuțiile durează pentru că țările trebuie să acționeze împreună, a declarat ministrul interimar al Apărării, Troels Lund Poulsen, în timpul unei vizite în Ucraina.

„Danemarca nu o va face singură”, a declarat Lund Poulsen, adăugând că o decizie este încă realizabilă „în viitorul apropiat”.

„Trebuie să facem acest lucru împreună cu mai multe țări. De asemenea, vom avea un dialog cu americanii pe această temă”, a mai spus ministrul danez.

romania.europalibera.org/a/danemarca-avioane-ucraina/32358860.html

1 COMENTARIU

  1. Ministrul danez al Apararii face un pas important pentru a oferi Ucrainei suportul militar necesar in aceste momente fragile. Acest lucru arata cat de importanta este aceasta regiune si ca suveranele occidentale sunt mai angajate ca niciodata sa sustina Ucraina. Asteptam cu nerabdare ca decizia finala sa fie luata si speram ca va aduce Ucrainei avantaje importante in lupta sa in favoarea libertaii si securitatii.

Lasă un răspuns